SALARIILE ȘI PENSIILE ROMÂNILOR CA ÎN ȚĂRILE EUROPENE DEZVOLTATE

Este urgentă și obligatorie declanșarea unui program privind creșterea accelerată a salariilor și pensiilor românilor și alinierea acestora la standardele europene. Nu se mai poate continua cu prețuri tarife, taxe impozite la nivel european și salarii și pensii africane. Avem un program investițional concret care va permite crearea condițiilor tehnico-economice pentru atingerea acestui obiectiv care va contribui la stoparea depopulării României. Mai este necesar un program demografic serios și consecvent aplicat astfel ca începând cu anul al treilea de aplicare sporul negativ al populației, actual, să devină unul pozitiv.

INVESTIȚIILE, PRIORITATE NAȚIONALĂ. NUMAI CU INVESTIȚII ROMÂNIA POATE RENAȘTE ȘI SE POATE DEZVOLTA. RESURSELE NATURALE ALE ROMÂNIEI VOR FI PUSE ÎN SLUJBA ROMÂNILOR

Numai cu investiții România poate renaște și se poate dezvolta. Resursele naturale ale României vor fi puse în slujba românilor. Avem un amplu program de investiții, bazat pe stimularea introducerii în fabricație a invențiilor, exploatarea petrolului și gazelor naturale din Marea Neagră, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport (încă o conductă magistrală care să transporte gazele naturale din Marea Neagră în zonele de consum din România și în Europa, autostrăzi, căi ferate de mare viteză, linii maritime și fluviale, etc.) redeschiderea unor mine, gazeificarea cărbunelui, gazeificarea deșeurilor menajere, dezvoltarea petrochimiei și a altor industrii. Crearea unui fond național de investiții. Renegocierea tuturor exploatărilor de resurse naturale și punerea acestora în interesul României. Reindustrializarea României în parteneriat public, privat și public-privat și stabilirea de priorități sectoriale de dezvoltare a României. Considerăm prioritate națională utilizarea fondurilor structurale și se va simplifica accesul la aceste fonduri vizându-se absorbția lor în proporție de 100%. Vom iniția un vast program de reindustrializare și de investiții publice finanțate din fonduri atrase sau împrumutate, pe termen lung, de la organisme financiare internaționale și de la diverse fonduri suverane de investiții. Programul de reindustrializare va avea, prioritar, în vedere sectoarele profitabile (de exemplu : industriile alimentară, turistică, electronică și microelectronică, de construcții civile și industriale, de transporturi, de autovehicule, de comunicații, militară, etc.) și produsele/ serviciile românești competitive pe piața globalizată, în condiții de responsabilitate corporativă și sustenabilitate asumate.

DIGITALIZARE, INFORMATIZARE ȘI DEBIROCRATIZARE - INSTRUMENTE MODERNE ÎN ADMINISTRAȚIE

România va avea ca obiectiv strategic situarea printre liderii mondiali în domeniul informatizării, inovării și sustenabilității în promovarea noilor tehnologii și relaționarea acestora cu zona investițională, resursele umane, protecția mediului, mediul de afaceri și administrație. Cu protecția datelor personale și a persoanei.

JUSTIȚIE DREAPTĂ. REFORMAREA, RESPONSABILIZAREA ȘI RĂSPUNDEREA INDIVIDUALĂ A MAGISTRAȚILOR

Justiția română, actuală, este decredibilizată, injustă, cronofagă și scumpă. 70-80% dintre cetățenii români nu au încredere în Justiția din România. Este esențial ca justiția să-și recapete credibilitatea și demnitatea necesare unei puteri a statului de drept și care să administreze, cu adevărat dreptatea, în România. Justiția trebuie să devină independentă politic. Legislația democratică, pentru a fi și eficace, ar trebui să includă întotdeauna și responsabilitățile directe și indirecte aferente funcțiilor alese și numite și drepturilor și libertăților statuate.

PRIORITATE ZERO PRIVIND CERCETAREA, INOVAREA, INVENTICA ȘI TEHNOLOGIZAREA

Stimularea introducerii în fabricație a invențiilor, de către oricine, din țară sau străinătate și scutirea acestora de impozitul pe profit (sau altă posibilitate de stimulare în situația că se va renunța la impozitul pe profit și se va trece la impozitul pe venit) pe o perioadă de 5 ani. Creșterea investițiilor în sectorul privat în materie de creativitate, respectiv, cercetare - dezvoltare, inventică și inovare.

EDUCAȚIA ȘI FORMAREA PROFESIONALĂ, FINANȚATE ȘI REALIZATE LA STANDARDE INTERNAȚIONALE

Educația constituie pentru noi PRIORITATE DE INTERES NATIONAL. Dacă dorim ca România să evolueze și să ajungă pe locul pe care îl merită, trebuie să pornim de la ideea că școala românească a fost și trebuie să redevină o școală performantă. Școala trebuie scoasă de sub orice influență politică cu excluderea oricăror numiri politice în școli, Este obligatorie reintroducerea disciplinei în școli și creșterea nivelului de educație și responsabilitate socială al elevilor și părinților. Este necesar ca educația să conțină și componenta sportivă, militară și patriotică, (Elvețienii merg acasă cu arma și cartușe) Elevii și studenții ar trebui să fie educați în spiritul cunoașterii și aplicării principiilor și standardelor internaționale aferente responsabilităților sociale, societale și corporative. Numai astfel ei vor putea deveni cetățeni capabili să acorde prioritate absolută intereselor publice/ naționale ale României. Educația și conștientizarea culturală: Cultura națională va deveni un element central în educația formală și informală. Curricula școlară va fi îmbogățită cu mai multe cursuri de istorie, literatură și artă națională, iar tinerii vor fi încurajați să exploreze și să aprecieze moștenirea lor culturală. Politici culturale: Guvernul și alte instituții vor adopta politici care să susțină și să dezvolte cultura națională. Aceste politici vor include finanțări pentru artiști locali, protejarea monumentelor istorice și promovarea limbii naționale. Identitate națională și globalizare: Într-o lume din ce în ce mai globalizată, accentul pe cultura națională va fi o reacția noastră la tendințele de uniformizare culturală. Depunem eforturi de păstrare și revitalizare a tradițiilor unice care definesc identitatea națiunii române. Turism cultural: Cultura națională va fi promovată și ca o atracție turistică majoră. Vom investi în infrastructura turistică pentru a atrage vizitatori interesați de experiențe autentice, legate de istorie, artă și tradiții locale. Vom pune un accent deosebit pe conservarea, promovarea și aprecierea patrimoniului cultural al României.

Citește mai mult SĂNĂTATE ȘI SERVICII MEDICALE DE ÎNALTĂ CALITATE PENTRU TOȚI ROMÂNII

Realizarea acordurilor naționale politice, sociale si economice pentru ca sănătatea să fie PRIORITATE DE INTERES NATIONAL Trebuie elaborată o Lege a sănătății care să fie supusă unei serioase dezbateri publice și parlamentare, care să stipuleze clar drepturile reale ale cetățenilor și care să definească raporturile dintre instituțiile sanitare de stat și cele private. De asemenea, se impune ca PRIOTITATE NAȚIONALĂ alinierea treptată a salariilor din sănătate la salariile europene, pentru stoparea „hemoragiei” personalului medical. Se exclud numirile politice în sistemul de sănătate.

Irigații

FERMIERII ȘI AGRICULTURA, MAXIMĂ PRIORITATE NAȚIONALĂ

Avem ca obiectiv implementarea unui program de irigații din apele de suprafață și subterane care, în 10 ani, să conducă la irigarea întregii suprafețe arabile a României. Un alt obiectiv îl constituie procesarea cât mai aproape de producție a produselor agricole cultivate în țara noastră și realizarea unei rețele de desfacere a acestora la nivel național. Agricultura va trebui să beneficieze de un amplu program investițional....

DEZVOLTAREA TURISMULUI PE MĂSURA FRUMUSEȚILOR ROMÂNIEI

Susținerea inițiativelor public-private privind turismul. Inițierea unor programe de reabilitare și modernizarea a unor stațiuni turistice existente precum și a infrastructurilor adiacente acestor stațiuni. Dezvoltarea, pe lângă Drumul vinului și a altor trasee ca de exemplu „Drumul tradițiilor de Crăciun”, „Drumul tradițiilor de Paște”, „Drumurile lui Dracula”, „Drumul haiducilor”, „Drumul Sării”, „Drumul Peșterilor”, „Drumurile Transhumanței”, „Drumurile Cetăților Dacice” „Drumurile Meșteșugurilor” etc. Site-urile arheologice cunoscute sau care vor fi descoperite vor trece obligatoriu sub supravegherea Ministerului Culturii și vor fi marcate prin înscrisuri în limba română, engleză, franceză și, după caz, în limba unor minorități naționale.

APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ

Respectarea angajamentelor României ca stat membru NATO și UE, precum si aplicarea Parteneriatului strategic cu SUA. Consacrarea principiului potrivit căruia pentru înzestrarea structurilor de forță se vor achiziționa mașini, tehnică și echipamente, exclusiv noi, de mare performanță și ultimă generație. Realizarea unui program de revitalizare a întreprinderilor producătoare de mijloace și echipamente pentru structurile de forță, retehnologizarea acestora și producerea numai a acelor produse care respectă standardele NATO. Optimizarea activității serviciilor secrete pe coordonatele intereselor naționale de securitate și economice ale țării în beneficiul românilor. Vom milita pentru realizarea unui echilibru în tratatele noastre încheiate cu toate țările cu care avem astfel de tratate. Este necesară redimensionarea, conform standardelor europene a entităților care acționează în aceste domenii. Vom lua toate măsurile pentru asigurarea protecției populației în caz de conflict militar cu arme de distrugere în masă. Politica de securitate națională - rezultat al unui proces care ține de atribuțiile constituționale ale Președintelui României, este construită pe valori și repere fundamentale, fiind expresia consensului și efortului național comun. Într-un context geopolitic dinamic, turbulent și impredictibil, precum cel de astăzi, trebuie să avem un răspuns adaptat și eficient în fața riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților cu care ne confruntăm. Continuitatea, predictibilitatea și transparența decizională sunt condiții esențiale ale exercitării actului de conducere strategică, pe care trebuie să-l exercite președintele României. Politicile publice din domeniul securității naționale sunt concepute și implementate având ca beneficiar final cetățeanul. România va continua să acționeze hotărât în cadrul NATO, pentru creșterea relevanței sale în Alianță și pentru ca aceasta să rămână cea mai puternică și eficientă organizație de apărare colectivă din istorie. Regiunea Mării Negre este de interes strategic pentru România și trebuie să fie un spațiu sigur și predictibil - aspecte esențiale atât pentru securitatea națională, cât și pentru cea europeană și transatlantică. Astfel, vor continua demersurile pentru dezvoltarea posturii naționale de apărare și creșterea prezenței aliaților în structurile NATO de pe teritoriul țării noastre. Susținem aplicarea fermă, în continuare, de către țara noastră a angajamentului de a asigura finanțarea de cel puțin 2% din PIB pentru apărare, care ne-a adus beneficii concrete pentru securitatea națională și chiar creșterea acestei alocări. Securitatea națională reprezintă expresia practică a normalității pe care ne-o dorim cu toții pentru România, țară în care fiecare cetățean trebuie să trăiască într-un mediu sigur și să aibă încredere că instituțiile statului îl apără și îl protejează. Pe lângă apărarea armată, înțeleasă în dublă calitate, de apărare națională și apărare colectivă în context aliat, securitatea națională vizează și alte dimensiuni, precum politica externă, ordinea publică, activitatea de informații, contrainformații și de securitate, managementul crizelor, domeniile educație, cultură, sănătate, economic, demografie, financiar, mediu, securitatea energetică și cea cibernetică, securitatea infrastructurilor critice și a patrimoniului istoric și cultural.